Actie Nieuwbouwwoningen Stucwerk + Sauswerk €18,50 p/m2 Vraag een offerte aan

BGI Afbouw & Stucadoors wint KwaliteitsAward Gevelsystemen 2019

De KwaliteitsAward Gevelsystemen 2019 is op 21 november uitgereikt aan BGI Afbouw & Stucadoors uit Volendam. De jury vindt dat het werk van de winnaar dit jaar het beste voldeed aan de hoge kwaliteitseisen die Stichting Gevelgarantie aan haar deelnemers stelt. Er waren 3 genomineerden: BGI, Stukadoorsbedrijf De Groot uit Erp en Stukadoorsbedrijf Gebr. Bisschops uit Sassenheim. De prijs waardeert deelnemers van de stichting die in een jaar de beste kwaliteit buitengevelisolatie realiseren gebaseerd op projectcontroles door certificerende instellingen.

De KwaliteitsAward Gevelsystemen (KAG Award) 2019 is tijdens de Deelnemerdag van Stichting Gevelgarantie uitgereikt onder toeziend oog van ruim 60 vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven door voorzitter Bart ter Woerds aan directeuren Peter Tol en Jack Veerman van BGI. De Award wordt uitgereikt aan een bedrijf op grond van de geleverde kwaliteit in een jaar, hij is niet verbonden aan een specifiek project. Uit externe controles op projecten bleek het winnende stukadoorsbedrijf het minste aantal tekortkomingen te hebben.

Constante kwaliteit buitengevelisolatie

Over BGI Afbouw & Stucadoors is de jury van mening dat de werkzaamheden ruimschoots voldoen aan de kwaliteitseisen van Stichting Gevelgarantie. Het bedrijf is zorgvuldig constant in de afgeleverde kwaliteit van de buitengevelisolatie-projecten. BGI uit Volendam is in drie decennia uitgegroeid tot een afbouw- en stukadoorsbedrijf met meer dan 100 medewerkers, met projecten in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Technisch directeur Jack Veerman reageert enthousiast: ‘Wij doen alles met hart en ziel en waarborgen altijd constante kwaliteit, de prijs is een geweldige kroon op ons werk. Zoals ik het thuis heb zo wil ik het ook uitvoeren. Om die kwaliteit te realiseren zitten wij er altijd bovenop, dat is in de bouw niet vanzelfsprekend.’

Stimulans foutloze uitvoering

De KAG Award is in 2009 in het leven geroepen om de deelnemers van Stichting Gevelgarantie te stimuleren hun werken zo foutloos mogelijk uit te voeren. De certificerende instellingen controleren alle punten die in de verwerkingsvoorschriften zijn genoemd en rapporteren alle geconstateerde afwijkingen. Dat geeft jaarlijks inzicht in de prestaties van de verschillende bedrijven. De drie beste bedrijven worden genomineerd.

Projecten van de beste kwaliteit

Het criterium om de KAG Award te kunnen winnen is dat een bedrijf – tevens lid van Stichting Gevelgarantie – in dat jaar projecten met de beste kwaliteit heeft gerealiseerd. Mochten de resultaten van 2 bedrijven dicht bij elkaar liggen, dan geeft het gerealiseerde volume de doorslag. Projecten worden bezocht door een onafhankelijke jury. Deze loopt alle criteria na die relevant zijn om voor de prijs in aanmerking te komen. De winnaar gaat naar huis met een ornament en eeuwige roem. De jury bestaat uit Joop van Es en Jaap Braam, professionals met jarenlange ervaring in de sector.

BGI Afbouw & Stucadoors wint KwaliteitsAward Gevelsystemen 2019

Foto winnaar
Peter Tol (links) en Jack Veerman (midden) van BGI Afbouw & Stucadoors ontvangen de KwaliteitsAward Gevelsystemen 2019 van voorzitter Stichting Gevelgarantie Bart ter Woerds (rechts).